вівторок, квітня 30, 2024

Тиждень безпеки життєдіяльності

 Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці школярів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєво  необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.

У нашому освітньому закладі тиждень знань безпеки життєдіяльності проходив з 22 по 26 квітня. У його рамках були проведені заходи, основною метою яких було формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я; популяризація основних правил безпечної життєдіяльності серед молоді; розвиток в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя; виховування гуманного ставлення до людини, що потрапила в біду, вироблення у школярів співчуття, бажання допомогти; пропагування професії рятувальника.


З учнями  1 - 5 класів було проведено урок-вікторину: вони розмовляли про безпечне використання електро та газових приладів, про мінну безпеку, про безпечну дорогу до школи.






Учні 6 і 7 класів змагалися у батлі "Супер надзвичайники". 


Учасники  команд упевнено відповідали на запитання розминки, пояснювали значення дорожніх знаків, уміло розв'язували ситуативні задачі на перехресті, правильно відбирали речі у "Тривожну валізу", вправно виконували вправи з велосипедом. 

Диплом переможця отримала команда здобувачів освіти 6 класу "Відчайдушні сміливці".

Диплом учасника отримала команда здобувачів освіти 7 класу "Герої - рятувальники".


Учні 8 та 9 класу здобували першість у квесті "Найкреативніші рятівники".



На шляху до перемоги учасники команд  продемонстрували уміння класифікувати надзвичайні ситуації, проявили достатні знання з методик надання першої медичної допомоги, уміло розв'язували різні ситуативні задачі та проявили креативність у створені рекламного буклету "Правила безпеки під час грози".


Диплом переможця отримала команда здобувачів освіти 9 класу "Задля безпеки".

Диплом учасника отримала команда здобувачів освіти 8 класу "Гарячі шакали".

Проведення таких тематичних заходів має на меті формувати в учнів відповідальне ставлення до збереження власного життя і здоров'я і тих людей, які знаходяться поруч.