вівторок, вересня 03, 2024

Перемагає той, хто пам'ятає...

 Перший урок 2024 року у 9 класі  пройшов за темою, запропонованою Міністерством  освіти та науки України "Перемагає той, хто пам'ятає".

 Учні поповнили свої знанняпро День пам'яті захисників України (29 серпня), згадали про Іловайську трагедію, говорили про воїнів-земляків, які сьогодні боронять незалежність нашої країни.

По завершенню, девятикласники висловили свою щиру вдячність та пошану тим, хто поклав своє життя за свободу, тих, хто боровся і захищав Україну. Учні поклали квіти до банерів з портретами Героїв у Старій Синяві та хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих героїв, які загинули за світле майбутнє України, всіх, хто боровся за волю України.






понеділок, вересня 02, 2024

День знань_2024

Знову лагідний вересень зібрав нас у стінах рідної гімназії, щоб розпочати новий навчальний рік. Сьогоднішнє свято Першого дзвоника особливе, оскільки окрім Дня знань ми відзначаємо ювілейний, 60-й день народження нашого освітнього закладу. 

Навіть не віриться, що уже 60 років наша школа об'єднує талановитих, креативних та наполегливих учнів та учителів. Скільки різних емоцій, радісних подій, жаданих перемог, новаторських ідей та шляхів їх реалізацій відбулося у стінах Заставецької гімназії... А скільки ще попереду, адже ми продовжуємо навчати, виховувати і надихати! 

60 років – це  історична віха, рубіж, що дає можливість оцінити пройдений шлях, зробити певні висновки і, обов’язково, згадати добрим словом тих, хто присвятив своє життя, свій педагогічний талант рідній школі- вчителів, які на заслуженому відпочинку: Сторожук Надія Дмитрівна , Нечипорук Євгена Іванівна, Драч Василь Петрович, Іванова Марія Петрівна, Миколаєць Марія Порфирівна, Стасюк Ніна Юхимівна , Девлиш Надія Дмитрівна.

Своїми досягненнями школа завдячує талановитим високопрофесійним керівникам:Іванову Володимиру Кириловичу, Скрипнику Миколі Євгеновичу, Грохольській Галині Василівні, Ткачуку Олександру Миколайовичу,  кожен з яких свого часу відіграв важливу роль у її становленні.
Дорогі наші колеги, Ви виховали не одне покоління, відкривши їм шлях у майбутнє, Ви творили історію нашого освітнього закладу, назавжди залишивши тут частинку своєї душі.

Надзвичайно приємно, що з нагоди урочистостей до Заставецької гімназії  із привітаннями завітали секретар Старосинявської селищної ради - Олександр Миколайович Пузирук,
виконуюча обов'язки начальника відділу освіти, молоді, спорту,  культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради - Сивопляс Наталія Володимирівна,  голова профспілки освітян - Валентина Павлівна Ніколаєць. 
Щиро дякуємо за теплі слова та щирі вітання, що прозвучали на адресу Заставецької гімназії, педагогічного та учнівського  колективів, батьківської спільноти та за вагомі подарунки для якісної організації освітнього процесу.

День знань - це свято для всіх учнів,  їх батьків, вчителів та  усіх тих людей, які хоч якось пов'язані із школою.

Але традиційно найбільше йому радіють ті, хто в цей день вперше йде до школи.  Цей день є для них дуже хвилюючим і незабутнім. Цьогоріч разом із першокласниками на святкову лінійку вийшли вихованці Заставецької школи, для яких перший дзвінок пролунав 60 років тому.

Уже традиційно першокласників привітали учні випускного класу та менеджери компанії ЕНСЕЛКО-АГРО - Муравський В.О. та Гіленко М.П., вручивши їм подарунки.

Для першокласників дзвенить їх перший шкільний дзвінок. В учнів інших класів теж є привід для радості, адже вони знову зустрічаються з улюбленими вчителями та шкільними товаришами.

Слова вдячності звучали на адресу воїнів, волонтерів, захисників, що мужньо боронять незалежність нашої країни, а ми маємо можливість розпочати освітній процес у режимі "офлайн".

Миру нам усім, здоров'я кожній родині, успіхів у нових починаннях, подальшого розвитку нашого освітнього закладу, сміливих прагнень та гідних перемог!