пʼятницю, березня 29, 2024

Знайомство з письменником - воїном

Він міг би продовжувати створювати дитячі казки, де розказувати про чарівників та драконів. Натомість пише про війну. Не з переказів. З власного досвіду.

Для учнів філії Старосинявського ліцею ім. О. Романенка – Заставецької гімназії провели заочну онлайн зустріч з Валерієм Пузіком. Письменник, художник, режисер, журналіст та військовослужбовець Валерій Пузік. Той, хто після повномасштабного вторгнення вдруге за час російсько-української війни пішов на фронт захищати країну.

"Читайте книги живих військових, не чекайте їхньої смерті" -  ці слова Валерія Пузіка стали лозунгом заходу. Присутні ознайомились з біографією та різноплановою творчістю нашого земляка,  подивились буктрейлер до книги "З любов’ю – тато!" 


Здобувачів освіти також познайомили з іншими творами Валерія Пузіка:  "Бездомні пси", "Моноліт", "Я бачив його живим, мертвим і знову живим", "Шахта. Ранкове зведення", "З любов'ю — тато", "Три медалі в шухляді", фентезі для дітей  "Делфі та чарівники" та "Макгі та Чорний дракон", поетичної книжки-білінгва надрукованої в Польщі "Carmina Burana", співавтор книги "Наші Котики. Бліндаж', "Там, де вдома" .


Окремі вірші, оповідання та есе Валерія Пузіка перекладені італійською, англійською, німецькою, польською та іншими мовами й надруковані в антологіях, журналах та інтернет-виданнях.

Лауреат літературних конкурсів, тексти відзначені "Смолоскипом", "Гранословом", літературною премією ім. Олеся Ульяненка та іншими. 

Книга «З любов'ю — тато» увійшла до переліку найкращих прозових книжок 2023 року за версією українського ПЕН-клубу.

У січні 2015 пішов добровольцем на фронт. Брав участь у бойових діях на Донбасі.

До 24 лютого 2022 року працював кіносценаристом.

З березня 2022 року перебуває в лавах Збройних Сил України. Валерій малює картини на ящиках від боєприпасів та продає їх на аукціонах на потреби ЗСУ. Вони є в приватних колекціях США, Канади, Великобританії, Швейцарії, Аргентини, Франції, Польщі, Іспанії, Німеччини, України тощо.



Немає коментарів:

Дописати коментар