четвер, березня 23, 2023

Правове виховання молодших школярів

 Україна - держава молода, її правові норми ще тільки встановлюються. Правове виховання є невід'ємною частиною громадянського виховання.

Школа визнається осередком формування громадськості, що має сприяти розвитку демократичної, політичної культури, формуванню громадянської компетентності політико-правових знань, політичних умінь, гідності та відповідальності у молодих людей, усвідомленню і прийняттю ними демократичних принципів життя та пріоритету прав людини.

З метою формування правової культури молодших школярів головний юрист Летичівського бюро правової допомоги Оксана Куцоконь провела годину правової освіти з учнями 3-4 класів Заставецької гімназії на тему «Діти і право»


Школярі дізнались про поняття: «право», «права дитини», «порушення прав дитини», «відповідальність». Також учні здійснили цікаву мандрівку з казковими героями до Країни Права. На основі запропонованих казок діти визначали, які права казкових персонажів було порушено, а на завершення зустрічі дізналися куди потрібно звертатися в разі порушення прав дітей. 


Немає коментарів:

Дописати коментар