вівторок, березня 21, 2023

Акція "LOTS OF SOCKS"

 


21 березня - день кольорових шкарпеток і сонячних людей

Аби привернути увагу до інакшості, однак не меншовартості, людей з синдромом Дауна по всьому світу в цей день проходить акція "LOTS OF SOCKS". Долучилися до неї учні та вчителі нашої гімназії ,одянули різнокольорові, непарні чи просто яскраві шкарпетки. Таким чином ми продемонстрували свою солідарність з людьми з непарною хромосомою, й водночас звернули на себе увагу перехожих, зрозуміли, як це — бути не таким, як більшість. 
Щороку асоціація Down Syndrome International закликає друзів з усіх країн приєднатися до всесвітнього флешмобу й показати, яку важливу роль відіграють люди #MyFriendsMyCommunity та #WDSD. 
Кожна 700-а дитина у світі народжується з синдромом Дауна. Це співвідношення однакове в різних країнах, кліматичних зонах, соціальних прошарках. Воно не залежить від способу життя батьків, їх здоров’я, шкідливих звичок, харчування, достатку, освіти, кольору шкіри чи національності. Як і будь-хто з нас, кожна людина з синдромом Дауна — унікальна. У неї свій характер, свої можливості, свої інтереси. У суспільстві склався стереотип, що діти з синдромом Дауна агресивні й небезпечні, через що батькам часто доводиться чути засудження і ловити косі погляди оточуючих. Але в реальності ці малюки – ласкаві, віддані, турботливі та слухняні. За їхню щиру посмішку та випромінювану доброту таких дітей називають сонячними, бо вони, зазвичай, дуже доброзичливі, відкриті та наївні. В Україні ж поки що йде боротьба за право на гідне існування в суспільстві людини з такою хворобою.
Здобувачі освіти та учителі філії Старосинявського ліцею імені Олександра Романенка - Заставецької гімназії підтримали акцію Lots of socks, прийшовши до навчального закладу у кольорових шкарпетках.

Немає коментарів:

Дописати коментар