середу, травня 08, 2024

День пам'яті та примирення

 


Сьогодні, 8 травня, в Україні та у всьому світі ми відзначаємо День пам’яті та примирення. 

Цей день нагадує нам про жертви Другої світової війни і є символом міжнародного примирення. Ми вшановуємо пам’ять всіх, хто віддав життя в боротьбі проти нацизму. 

Україна долучилася до європейської традиції відзначення перемоги над нацизмом, визнаючи внесок усіх борців проти нацизму та вшановуючи пам’ять загиблих. 

Сьогодні усі здобувачі освіти та працівники Заставецької гімназії долучилися до всесвітнього Дня пам'яті та примирення, приколовши до одежі червоні маки - що є міжнародним символом пам’яті жертв усіх військових і цивільних збройних конфліктів.

Також з учнями 5 - 9 класів  педагого-організатор, Віра Борисівна Стоян, провела урок пам'яті.  З учнями вели розмову про другу світову війну, що тривала з 1939 до 1945 рік, велася на багатьох фронтах у різних куточках світу, яка стала найбільшою збройною конфронтацією, в якій взяли участь десятки країн, і призвела до страшних людських втрат та руйнувань.

Учні засудили  нацизм, що втілював ідеологію агресії, расизму та тоталітаризму і став основним ворогом свободи та демократії.
Сьогодні Україна досі бореться за свою свободу, незалежність та демократію. Українці виборють своє право на життя у надзвичайно складних умовах, воюючи з жорстокою державою, яка нехтує міжнародним правом, будь-якими нормами моралі та людяності. 
У третій рік повномасштабної війни, ми пам’ятаємо кожного героя, який віддав своє життя за Україну

Немає коментарів:

Дописати коментар